De oorsprong van keno is een beetje een mysterie, maar er zijn een paar verhalen rondzweven daar. Wat is de waarheid? Helaas, zoals met alle geschiedenis, de waarheid is een kwestie van mening. Oude Chinese scrolls geven blijkbaar dat Cheung Leung van de Han-dynastie een spel gelijk aan keno rond 200 V.Chr introduceerde.

Cheung de stad in oorlog was jarenlang en begon te lopen van de leveringen. Het gerucht heeft het dat de inwoners van zijn stad geweigerd om bij te dragen een meer aan de oorlog Fonds, zodat Cheung een kansspel gemaakt te produceren van inkomsten voor zijn leger. Dit spel, een spel van de nummers niet in tegenstelling tot keno, was meteen een succes en speelde een grote rol in het redden van de stad. Snel verspreiden in heel China, werd keno ook gebruikt om te helpen bij de financiering van de bouw van de grote muur. Het spel ook bekend als de witte duif spel omdat postduiven werden gebruikt om de winnende nummers van de keno games in de grotere steden naar kleine dorpjes en gehuchten. Het erfgoed geproduceerd door deze keno geschiedenis is een Chinees gedicht van duizend nummers.

De ‘duizend karakter classic’ genoemd, is een reeks onafhankelijke tekens geplaatst in een rijmend vorm. Oorspronkelijk een nieuwe manier voor kinderen om te leren, het gedicht is zo bekend dat de tekens worden vaak gebruikt als een romantische nummering. Dus in plaats van een Raad van alleen maar cijfers op de originele keno planken, ze deze tekens gebruikt. Oorspronkelijk maar liefst 120 tekens werden gebruikt in het spel, alleen na het linker china zou het aantal drop naar een vertrouwder 80. Vandaar krijgt het verhaal een beetje saai. In principe is de meest gangbare theorie is dat door Chinese immigranten het spel moet worden ingevoerd als zij geholpen bouw van de spoorweg in het oude westen. Ongeacht de illegaliteit, keno werd gespeeld voortdurend door Chinese immigranten, zozeer zelfs dat in/nabij steden als San Francisco werd het bekend als de Chinese loterij.

Het spel hoefde niet veel succes maken zijn weg naar mainstream Noord-Amerikaanse cultuur terwijl het blijven gebruiken van de Chinese karakters als getallen. Keno Geschiedenis evolueren niet verder tot de buurt van het einde van de 19e eeuw toen de personages werden vervangen met meer bekende nummers. In klassieke Amerikaanse stijl, toen gokken is gelegaliseerd in de staat Nevada in 1931 ontmoedigd het feit dat loterijen niet door de wetgever gedekt werden niemand. Alles wat ze moesten doen was de naam van de ‘Chinese loterij’ veranderen naar iets anders, zodat was het niet meer een loterij. Zo werd het veranderd in ‘horse race keno’, spelen af van het idee dat de nummers paarden zijn en u uw paarden wilt te komen. Als de regering een wet die off-track wedt aangenomen belast, veranderde Nevada snel de naam weer, het verkorten tot slechts keno. Nu is dat wat goede keno geschiedenis!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *